Partner 3: Osnovna škola "Josip Korazac", Slatina

 OŠ Josipa Kozarca, Slatina samostalno djeluje od 1. veljače 1998. godine a u svom sastavu, osim matične, ima i četiri područne škole u Donjim Meljanima, Kozicama, Novom Senkovcu i Sladojevcima. Osnivač škole je Virovitičko-podravska županija. Školske godine 2022./2023. nastavu pohađa 478 učenika raspoređenih u 33 razredna odjela, od kojih je jedan posebni odjel. Matična škola radi u dvije smjene koje se izmjenjuju svaki tjedan. Trenutačno je zaposleno 70 djelatnika, od toga 50 učitelja i 3 stručna suradnika (pedagog, psihologinja, knjižničarka). Sva je nastava stručno zastupljena. Ove školske godine, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Udrugom osoba s invaliditetom Slatina, učenicima u radu podršku pruža osam pomoćnika u nastavi. Sudjelovanjem u projektima za sve je učenike osiguran besplatan obrok koji se priprema u školskoj kuhinji a jednom tjedno i besplatno voće i povrće te mlijeko.

 

Velik uspjeh već niz godina Škola ostvaruje na natjecanjima i smotrama učenika, posebice u STEM području a šest godina  zaredom, od 2016. do 2021. godine, najboljim učenicima Virovitičko-podravske županije u kategoriji osnovnih škola bili su proglašeni upravo naši učenici.
Škola je poznata i po sudjelovanju u brojnim projektima, od kojih znatan dio otpada na međunarodne projekte. Uspješno smo, kao nositelji, proveli dva projekta u sklopu prekogranične suradnje s Republikom Mađarskom te četiri Erasmus+ projekta različite tematike u partnerstvu sa školama iz Turske, Italije, Španjolske, Poljske, Rumunjske, Portugala, Grčke i Litve a jedan Erasmus+ projekt je još u tijeku. Također smo bili sudionici projekta Virovitičko-podravske županije Budi STEMpatičan, 2020. godine proglašenog najboljim hrvatskim EU projektom svih hrvatskih županija u kategoriji „Doprinos znanosti i inovacijama“. Posljednje dvije školske godine s ponosom nosimo i oznaku eTwinning škole.